0745.84.41.48 - Comanda Minima (fara Taxe de Livrare) este 50.00 lei. Toate comenzile sub 69.99 lei vor fi anulate automat! Livram doar cu firma de curierat!! Exclus Posta Romana!! Pentru cantitati en-gros contactati-ne!!

Sticla de Murano - Focul si Jocul de maini intr-o Arta de Basm

De ce iubim asa de mult Sticla de Murano ??

  • Cum ia nastere sticla de Murano? Istoria spune ca undeva in Italia, mai precis in insula Venetiana cu acelasi nume, un mester artizan acum cateva secole a topit baghete de sticla simple prin tehnica de lampa, si si-a transpus imaginatia intr-un mic obiect. De aici restul e doar poveste. Asa au luat nastere cel mai cunoscut brand din Europa cu aceasta alura mistica si anume STICLA DE MURANO (pe care dat fiind istoria Italiei, dorim sa o pastram si azi).
  • Variații de secrete infaptuite. Secretul realizării sticlei de Murano a fost tinut multă vreme, prin izolarea meşterilor sticlari pe insula si interzicerea iesirii lor din ţară. Monopolul în fabricarea acestei sticle a durat secole, iar azi sticla de Murano este cunoscută şi apreciată în întreaga lume. Oriunde mergi in Europa, Murano inseamna de la bijuterii, pana la accesorii si obiecte decorative, cadouri cu iz de basm, decoratiuni extraordinar de minutios lucrate sau piese diverse in forme diverse.
  • Focul tranforma sticla in opere de arta. Sa va amintesc ! Cine nu isi mai aduce aminte de acel peste albastru-verde pe care il avea bunica si care s-a spart din neindemanare sau pur si simplu a fost aruncat ?

peste sticla de Murano  

  • Sau de acea vaza valurita care atunci nu arata bine deloc pentru copii, dar azi pentru adultul copil este VINTAGE?

vaza sticla de Murano

  • Sau de acea scrumiera ciudata, dar grea in nuante de roz-grena pana la negru, in care isi stingea bunicul tigara ?

scrumiera de Murano a bunicului

Da, era sticla de Murano, pe care azi, un asemenea obiect inseamna pentru mesterul sticlar truda, indemanare, finete si pasiune.

Tipuri de materii prime ca sticla de Murano

A. MARGELELE DIN STICLA DE MURANO: pentru ca sunt foarte multe variatii, iar doamnele sunt cele care doresc sa cunoasca cate feluri de bijuterii au in casa, am clasificat tematic margelele din sticla de Murano (in general) astfel:

  • Dupa aspectul lor: sticla cristalină, sticla smălţuită (smalto), sticla cu inserţie de aur (aventurine), sticla multicoloră (millefiori), sticla de lapte (lattimo), alături de imitarea pietrelor preţioase şi semipreţioase.
  • Dupa tehnica realizarii lor: sticla conteria (modele cilindru rasucit in interior), sticla rosetta (cele cu modele tip stea cu multe brate) si sticla lampwork (de lampa – sunt cele care sticla este pusa pe o tija metalica, care se roteste deasupra unei flacari in cerc, pentru obtinerea de diverse forme si culori – care la randul ei pot fi si alte tipuri distincte).

Dintre toate tipurile de margele din sticla de Murano, cele mai iubite sunt cele cu flori si in special margelele din sticla de murano cu trandafirasi sculptati in sticla :)

B. PANDANTIVELE DIN STICLA DE MURANO: sunt asa de multe forme de pandantive din sticla de Murano: flori, lacrimi, rotunde, simple sau cu animale (lebada, bufnita, elefant sau cate si mai cate...)

 Pandantiv Romb din Sticla de Murano

C. BIJUTERII DIN STICLA DE MURANO: noi le avem pe bratari doesebite in lumea moderna, si anume pe Bratarile Pandora, unde elementele metalice se imbina extraordonar de frumos cu margele de lampa cu inel metalic si tot din sticla de murano. 

Cercei din Sticla de Murano

As mai scrie multe, dar promit sa revin cu detalii. Azi, am vrut doar sa va reamintesc de ceva nostalgic, si atat. Dar nu as vrea sa inchid articolul, fara sa va zic ca sticla de Murano atrage la cel care o are, un anumit grad de emancipare, de educaţie şi de cultură, tocmai prin felul ei de a fi. Si nu tine cont de nimeni si nimic. Ea pur si simplu creaza o istorie in continuare

 ENJOY !